Клаудия Куупър

Специален Гост; Ментор и съветник

Фасилитатор на уъркшопове по Креативно Писане на Английски

Клаудия завършва Докторат в Harvard University Graduate School of Education (Висше Училище по Педагогика към Харвард), през последните петнайсет години преподава педагогика и английска литература в Middlebury College (Колежа Мидълбъри). Преди осем години създава организация за отглеждане на деца без родители в Етиопия и от тогава ръководи набирането на средства и органзиирането на разнообразни програми за подкрепата на деца и жени в неравностойно положение.

Клаудия, която две години подред преподава на Маги в Мидълбъри, участва активно в създаването на Immersion Академията като ментор и съветник и с огромно желание решава да се включи в пилотната ни програма като дойде в България и води уъркшопове по креативно писане, лични консултации с нашите участници и помага на останалите ни обучители чрез менторство.  

 

Ева Бод

Ева Бод е от Американо-Френски произход. Още от девет-годишна, тя започва да пътува всяко лято, за да доброволства. Талантът й като пианистка се развива с помощта на прозорлив учител, който й дава свободата да се упражнява върху избрани от самата нея творби на музикални творци, вместо да я принуждава да учи творби по негов избор. Тъкмо този учител вдъхновява подходът на Ева като преподавател: според нея, учителят трябва да вдъхновява учениците си, като ги запознава с нови идеи и начини за разглеждане на света и наред с това да им дава възможността да демонстрират познанието си под различни форми. Родена е в щата Минесота.

Лий Майкъл Гарсия Хименез

Лий Майкъл Гарсия Хименез учи Психология в Мидълбъри колидж. Преди това е учил в престижните United World Colleges, където прекарва последните две години от гимназията и се запознава с хора от целия свят. В допълнение към академичните си интереси, той свири на тромбон, развива писателския си талант, участва в театрални постановки и ръководи студентска ЛГБТ организация. През 2016 бива отличен като изключителен млад активист от щата Вермонт. Лий силно вярва в това, че образованието трябва да бъде съпричастно, лишено от срам и принуда и да позволява на учащите да изразяват и развиват себе си. Лий се интересува от театър, queer и gender теория, феминизъм и много още. Роден е в Сан Антонио, щата Тексас и си мечтае да осинови три котки.

Род Абхари

Още от малък Род Абхари се запознава с многобройни култури: семейството му се мести в седем различни щата и две държави, още преди да стане студент. След като завършва Мидълбъри през 2015г., Род получава престижната награда Фулбрайт, която му дава възможността да прекара година в Свазиленд, Южна Африка.  Социолог по образование, той извършва редица социални изследвания, наблюдавайки дейността на здравни клиники в Свазиленд и извършвайки редица пътувания из Африка и Европа. Жаден за нови предизвикателства и възможности за самоусъвършенстване, Род учи магистратура в Холандия, след което решава, че иска да продължи да се развива като преподавател. Сред основните му страсти още от гимназията са дебатите- състезавал се е многократно самостоятелно и в отбори.

 

Кения Шинагауа

Кения Шинагауа завършва специалностите Философия и Религия в Мидълбъри. Произходът й е особено интересен, тъй като макар да е родена в щата Аризона, родителите й са от японски и мексикански произход. Още от малка Кения наблюдава трудностите на бедната общност, в която живее, където образованието е привилегия, недостъпна за всички. Тъкмо заради това тя отдавна мечтае да бъде учител и да вдъхновява всички, с които се среща, като споделя нещата, които я вълнуват, и подкрепя интересите и стремежите на другите около себе си. Кения прекарва две лета, организирайки летни лагери по изкуства. Владее Италиански и Японски език, а езиците, с които е отраснала са Английски и Испански.

Изабела Кери

Изабела Кери е от Лос Анджелис, Калифорния. Завършва социология в Middlebury College. Завършила е Социология в Мидълбъри. Страстта й към чуждите езици се заражда, когато в единайсти клас получава пълна стипендия за обучение по руски в Москва, където наред с това практикува балет в Московската държавна академия по хореография. Пълното потапяне в руския език и култура зараждат у Бела любопитството и жаждата й за междукултурен обмен. Очарована от потенциала на хората да се учат един от друг, споделяйки един с друг своите културни различия, Бела силно вярва в ролята на образованието да бъде мост между различни народи. Задаването на въпроси и споделения път към търсенето на техни отговори са любим подход на Бела в ролята й на учител.